Ce este pilates: 5 accesorii necesare

Ce este pilates: 5 accesorii necesare

Cu siguranță și tu ai auzit la un moment dat despre pilates. Te invităm să parcurgi acest articol pentru a afla ce este pilates și cum te poate ajuta pentru a îți îmbunătăți sănătatea.

Cuprins:

Ce este pilates: 5 accesorii necesare

     Ce este pilates?

     Tipuri de exerciții pilates

     Ce beneficii oferă pilates?

     Care sunt accesoriile necesare practicării acestui sport?

           1. Sissel Pilates Roller Pro - Rola Pilates Profesional

           2. Sissel Pilates & Yoga Mat

           3. Sissel Cerc Inel Pilates Professional

           4. Sissel Pilates Core Trainer

           5. Sissel Pilates Toning Ball - Mingi de tonifiere

Ce este pilates?

Pentru a înțelege mai bine ce este pilates, începem prin a explica denumirea acestui termen. “Pilates” reprezintă un tip de exerciții fizice și de întreținere corporală. Această formă de activitate fizică a fost dezvoltată de Joseph Pilates, un practicant de bodybuilding german, în prima parte a secolului al XX-lea, iar inițial a fost gândită ca o metodă de recuperare fizică în special pentru dansatori. Cu timpul, metoda a ajuns să fie utilizată și de persoane din afara domeniului artistic.

Printre principiile de bază ale tipurilor de exerciții pilates se află concentrarea asupra mișcării, utilizarea mușchilor situați la nivelul abdomenului și a zonei lombare, tipare de mișcări efectuate cu precizie și controlul respirației. Unele exerciții necesită utilizarea accesoriilor special concepute pentru pilates, precum o rolă sau un covoraș (“mat”). Poți face exercițiile pilates acasă sau la o sală de fitness.

Pentru a aprofunda ce înseamnă pilates, putem accentua ideea că este o categorie de exerciții care întăresc musculatura, pentru a crește forța acesteia. Exercițiile de pilates diferă însă de alte tipuri de exerciții care au aceleași obiective. 

Pilates se concentrează îndeosebi pe îmbunătățirea tonusului muscular, decât pe dezvoltarea masei musculare, fapt ce duce la un echilibru mai bun și la anduranță.

Tipuri de exerciții pilates

O altă abordare pentru a înțelege mai clar ce este pilates constă în prezentarea tipurilor de exerciții, după cum urmează:

 • Mat Pilates - pentru acest tip de exerciții sunt necesare saltele sau covorașe speciale și echipamente specifice;
 • Winsor Pilates: reprezintă o combinație dintre exerciții ușoare cu cele de tip cardio, contribuind la accelerarea arderii caloriilor;
 • Stott Pilates: presupune axarea pe antrenarea coloanei vertebrale, include tehnici de respirației și are rol în îmbunătățirea flexibilității, a echilibrării și a corectării posturii;
 • Reformer Pilates: necesită folosirea unei aparaturi speciale și contribuie la un nivel mai crescut al forței și flexibilității;
 • Pilates Cadillac: presupune utilizarea unui aparat specific, Cadillac, cu ajutorul căruia se pot antrena unele grupe de mușchi.

Ce beneficii oferă pilates?

Ce beneficii oferă pilates

Unul dintre aspectele care oferă mai multă claritate asupra a ceea ce este pilates constă în aflarea potențialelor beneficii ale sale. Reține că rezultate pilates depind de mai mulți factori, printre care frecvența cu care faci exercițiile și tipul de exerciții. 

Pilates beneficii [1]: 

 • ameliorarea durerilor asociate cu sistemul musculo-scheletic, de pildă, a celor din zona lombară sau a celor cauzate de o postură incorectă;
 • echilibrarea centrului de greutate;
 • corectarea posturii;
 • îmbunătățirea nivelului de flexibilitate;
 • o coordonare sporită;ț
 • creșterea nivelului de concentrare, datorită respirației controlate;
 • favorizează relaxarea psihicului și contribuie la îmbunătățirea stării generale de spirit.

Cu toate că unele exerciții pilates nu implică un grad înalt de solicitare fizică, altele sunt combinate cu cele de tip cardio și este important să discuți cu un medic înainte de a le practica, pentru a te asigura că sunt adecvate organismului tău. 

Care sunt accesoriile necesare practicării acestui sport?

Pentru buna desfășurare a exercițiilor, este important să folosești accesorii pentru pilates și îmbrăcăminte confortabilă, care facilitează flexibilitatea. Iată cinci dintre recomandările noastre:

     1. Sissel Pilates Roller Pro - Rola Pilates Profesional

Această rolă este concepută special pentru a contribui la efectuarea exercițiilor pilates în mod optim și poate fi utilizată atât de începători, cât și de avansați. Pe lângă faptul că poate fi utilizată pe o perioadă extrem de îndelungată, oferă și accesul la o gamă mai largă de opțiuni de exerciții pilates.

      2. Sissel Pilates & Yoga Mat

Covorașul de exerciții Sissel Pilates & Yoga Mat este ideal pentru antrenamente. Datorită grosimii de șase milimetri, acesta oferă susținere corpului, astfel încât să poți face corect exercițiile. Sissel Pilates & Yoga Mat este creat dintr-un material lipsit de latex și ftalați, non-toxic și care permite o curățare facilă. În plus, este ușor de rulat, astfel că ocupă puțin spațiu atunci când nu îl utilizezi.

      3. Sissel Cerc Inel Pilates Professional

Acest cerc reprezintă un inel de rezistență, flexibil, ce are mânere căptușite, pentru o prindere eficientă. Cercul se utilizează pentru a dezvolta rezistența atât în partea superioară, cât și în cea inferioară a corpului și are rol în îmbunătățirea echilibrului, contribuie la creșterea nivelului de control al mușchilor și poate fi utilizat atât singur, cât și cu alte echipamente.

      4. Sissel Pilates Core Trainer

Acest produs este potrivit pentru mai multe tipuri de exerciții, de pildă, pe lângă pilates, poate fi utilizat și pentru fitness, aerobic și terapie. Este adecvat pentru a consolida în mod optim musculatura de la nivelul spatelui, al picioarelor și al brațelor. 

      5. Sissel Pilates Toning Ball - Mingi de tonifiere

Aceste mingi de tonifiere au o greutate redusă și ajută la creșterea și controlul musculaturii, al forței, nivelului de flexibilitate și de rezistență. Pot fi folosite pentru recuperarea musculaturii din zona umerilor și pentru a stabiliza grupele musculare.

Pentru detalii suplimentare despre acestea și alte tipuri de produse, te încurajăm să accesezi rubrica de contact și să ne lași un mesaj cu informațiile pe care dorești să ți le oferim.

Acum, că ai aflat ce este pilates, îți poți achiziționa și tu accesoriile necesare, pentru a include astfel de exerciții în stilul tău de viață, deoarece oferă multe beneficii pentru sănătate. La Novak Healthcare Concept, găsești o mulțime de produse pentru pilates și alte forme de exerciții fizice, inclusiv articole din Germania

Discută cu un medic înainte de a începe un program pilates și efectuează controalele de rutină, pentru a verifica dacă este în siguranță pentru organismul tău să faci exercițiile specifice.

Surse de informare:

 1. “Everything You Want to Know about Pilates.” Health Essentials from Cleveland Clinic, 20 Aug. 2020, health.clevelandclinic.org/everything-you-want-to-know-about-pilates/. Accessed 30 Mar. 2023;
 2. Kara Mayer Robinson. “Pilates.” WebMD, WebMD, 16 July 2014, www.webmd.com/fitness-exercise/a-z/what-is-pilates. Accessed 30 Mar. 2023.

Comentarii